Njut av hortensiablommor genom att använda rätt mängd gödselmedel

Hortensian är förmodligen den mest populära växten i europeiska trädgårdar. Detta har naturligtvis mycket att göra med hur denna speciella blomma blommar. Numera finns hortensior i alla färger och mängder av blommor. Hortensior hör inte bara hemma i alla trädgårdar, utan är alltid en tillgång på terrassen eller balkongen. Hur tar du hand om din hortensia? När ska du gödsla din hortensia?

Det är inte särskilt svårt att ta hand om en hortensia, men det finns några saker du bör ta hänsyn till och ta reda på innan du planterar den. Det är viktigt med bra jord, beskärning i rätt tid och tillräckligt med vatten. Skydd mot nattfrost är också ett måste, annars riskerar du att få färre blommor efteråt. Du kan läsa allt om gödsling nedan. Hortensior kan planteras i en kruka eller i marken. Kom ihåg att växten måste få tillräckligt med sol, annars kommer den inte att blomma rikligt. Om du planterar din hortensia i fullt solljus behöver den extra vatten regelbundet. Lägg alltid rotklumpen i en hink med vatten i några minuter innan du planterar den. På så sätt kan den fyllas på ordentligt.

Gödsling av hortensia, när och hur?
Om du vill njuta av din hortensias blomsterprakt år efter år är det viktigt att gödsla. När ska den gödslas? Gödsling av hortensiorna bör ske i slutet av mars eller början av april, direkt efter att du har beskurit dem. Du kan välja mellan specialgödsel för hortensior och vanligt organiskt gödsel. Organisk gödsel är av animaliskt eller vegetabiliskt ursprung och innehåller tillräckligt med näringsämnen och spårämnen. Exempel är torkad kogödsel eller gammal stallgödsel. Gödseln fungerar i cirka tre månader. Vid midsommar behöver hortensiorna en ny dos gödsel. Om du använder hortensiagödsel, kontrollera att förpackningen innehåller rätt mängd.